Februar

8.

Den andre vinter mnd..egentlig.I Nordland er det tragisk for de som er født med ski på beina..

GS,n hadde stått uvirksom i 14 dager,det liker han dårlig.Været hadde vert meget variert.Han var uvillig å starte,det smalt,høyt,så ble det stille,men han rista igang. Det tok litt tid før alle hestene ble med,det var lite luft i forhjulet,han ga,i det hele tatt,beskjed om at "grønne vintre" er upopulært,,selv om han var født helt uten ski..

Føret var greit,litt sny og is.Nu er det, muligens, å strekke det litt for langt,,og kalle det ungdommelig overmot,heller kanske litt "endelig kjøre sykkel igjen",,men det ble litt snurring på glatta,,høyre blinklys,foran,har fått en litt annen vinkel.

Men,ellers,,duverden.

 

Mens månen lyste beskjedent opp,ble det lagt skumle planer om miljøforandreing.Været skulle holde seg noenlunde mildt,sørover kysten..

9.

Stormen "Narve" hadde herja litt i Alpinsentret og,dog,,kun små skader.

 

Lite sny,sålangt,men 450moh.ligger det endel..

Toppstasjonen er en svær terasse.

 

Nu finnes det snyfresere i nord også,men de spyr jo ikke bare sny ut,også endel forurensing,,åsså all den støyen da..

Mye bedre med en nordlenning,som går på grovt brød å kaffe.Utslippene begrenser seg til naturlige avfallstoffer..og innimellom litt gass av en mere uspesifisert type.

 

15 stoler har vert demontert.Dette for å forhindre ødeleggelser under ekstremt vær på toppen..

Nu er de på plass igjen..

 

Slik kan dagene gå.

 

10.

Gamle jern må stelles med..GS,n hadde "tikket" etter hjelp en stund,ventilene fikk en forsiktig justering..Nu er "Valve clearances" oppgitt ved "engine cold" på GS,n..Det ble litt fundering på det der med kald motor..Når det er minus to,er det da "verry cold engine",,og skal klaringen være klarere da..Nuvell,sikkert ikke no sjakktrekk å juster ventiler i minus grader..En skvett olje,og nye plugger fikk han og.

 

Nu ville ikke,den ellers så utmerkede,boxer starte,han måtte rulles i gang,tenk det,uhørt..Lite energi på batteriet,gamle plugger,og ellers generell missnøye med vinteren,var nokk grunnen til det..Etterpå hadde vi noen timer på landeveien,mens det ennu var vinterføre,regnet er på vei..Litt kaldt på fingrene,,varmetrådene i håndtakene funket ikke,,eletriker,n i klubben er alarmert......

 

11-12.

Lørdagen var det et fantastisk regnvær..Is og sørpe gjorde kjøringa spennede..

Søndag,derimot,helt greit oppholdsvær,+3 grader..

Deler til vindmåleren ble montert,,den funker fint nu..

Sola er egentlig kommet tilbake,den er bak skyene..

Varmen i håndtakene funker igjen,feil i bryteren..

Værprofetene melder at idiot-vinteren fortsetter...

 

 

Mere februar