Litt om det som bare MÅ,,,vere med.

Opp gjennom hele historien har sykklene vert lasta tungt..Vekt har ikke vert noe tèma..Dessuten,kjører man pent og pyntelig,er det heilt uproblematisk.
Når kunskapen om hva man holder på med øker,og kjørestilen dermed blir litt annerledes,,finner man sakte,men sikkert ut at,detta går itte ann ..

I ÆMSE-Glomfjord var lærekurven veldig slak stigende,det tok tid.Ikke før GS,n kom inn i bildet,da ble antall kg.et tema.

RT,n er her 450-460kg.med fører.Klar for fire uker på veien.Han kan være max.490.
Det går greit å toure rundt slik,men på små svingete veier,og ellers litt mere heftig kjøring, da er han ei jævla gummiku.

Fra 97 har det vert Lavo som er "heimen" på veien.To slike lettvekts lavo`r er blitt bruka opp. De er,forsåvidt,greie dè,men i mye vind så er de ustabile ,duken strekker seg og det blaffrer og i det hele tatt,,.
Venor har en Lavo med litt kraftigere duk,og lys farge med en meget bra kvalitet.. Fordelene med lavo,kontra telt,er mange.
Lavo duger meget bra som heim,telt duger flott til å sove i.

 

 

Stol og bord.
Let og du finner,ikke gi deg,her finnes masse dårlig og velge mellom. Stolen skal være god å sitte i,,lenge..

Nu blir det hevdet,med styrke og overbevisning,at slik luksus er unødvendig. Nuvel,det er noen av oss som har greid å komme opp fra bakken. En slik krakk lignende "stol" på tre bein,ser man ofte,,huff,,det kan ikke kalles for stol,,før det finnes mulighet å lene seg bakover....å slappe àv...

Feltseg,,det er bare heilt Konge å ligge på..
Den veier,,,,noen kg. og er glidd ut i standar oppsettet..

Det å lage et bra måltid, på ett bluss,er bare snakk om litt basis kunskaper og innteresse,,eller finne noen andre som kan ,,dèt..
 
Primus,den evige,for svært mange finnes det bare den.
Bordets gleder.
Mat,man må ha mat.

Litt mere